Curtin University School of Medicine Building 410

Slatted Panels with Rustic Finish and Light Tas Oak

Curtin University School of Medicine WA

GHD Woodhead create dynamic slat and beam ceilings

A dynamic and clever use of SUPAWOOD’s slatted panels and beam products have been used in the state-of-the-art and multi-award winning Curtin University School of Medicine teaching facility at the Bentley Campus in Mt Lawley WA.

The designers, GHD Woodhead, looked for a versatile range of low formaldehyde and low VOC lining products which could be adapted to suit their specific design brief. Their aim was to achieve the highest possible sustainability level within the project.

SUPASLAT in a rustic Driftwood finish and MAXI BEAM in a Supalami laminate were ideal as they both could achieve the design elements and sustainability requirements.

Maxi Beam in a students' lounge

Building 410 has been specifically designed to accommodate both formal and informal teaching and learning areas as well as clinical skills training rooms. SUPAWOOD ceiling linings have been utilized within the informal areas to enhance the spaces as well as provide reflective acoustics.

On Levels 1 and 2, ceiling features constructed of MAXI BEAM in SUPALAMI Light Tas Oak laminate provide depth and dimension to the ceilings of student lounges. On these features, the exposed beam ends have been contrasted against the timber finish by using SUPACOLOUR solid colour finish, one level in yellow and the other level in green.

On Level 4, SUPASLAT feature ceilings flow through some of the circulation areas, the slats changing direction now and then to point the way.

A slatted feature ceiling also has been applied on Level 5 to define the area of a staff hub. This ceiling is a celebration of complex geometrical shapes highlighted with integrated LED lighting, emphasizing the multidirectional slats.

The SUPASLAT panels on both levels are created in DRIFTWOOD Clear Vic Ash using profile 5. The installation not only allows for the integration of lighting and other services but also included integrated access hatches to allow for easy accessibility into the ceiling and services above.

Directional slatted ceiling in a circulation areas

The SUPAWOOD products and finishes used in this project all have low formaldehyde and low VOC properties to conform to the design brief’s requirements. This building has now achieved a 5 star Green Star rating and is classed as an industry leader in its sustainability attributes.

 

This building has now been the recipient of several industry awards.

Awards: 

2017 Master Builders Awards WA – Best Education Building – Winner

2017 Master Builders Awards WA – Best Project - Finalist

2017 WA Architecture Awards – Educational Architecture – Commendation

Project: Building 410, Curtin University Medical School.

Address:  Curtin University Bentley Campus, Mt Lawley, WA.

Products/Finishes: 

Staff hub and corridors –  DRIFTWOOD Clear Vic Ash in profile 5. For more information go here>>>

Student lounges – MAXI BEAM in SUPALAMI Light Tas Oak with SUPACOLOUR beam ends. For more information about MAXI BEAM go here>>>

For more information on finishes go here>>>

Architect: GHD Woodhead

Builder: Georgiou Group

Installers: Advanced Ceilings & Walls WA

Geometric directional ceiling in a staff hub.

Request a Quote

Request a Sample